Home wie aanbod ademcoach kalender media huur locatie linksnieuwsbrief

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

STA JE MANNETJE

Dit is een communicatietraining voor jongeren ter bevordering van hun sociale vaardigheid.

Onzekerheid, stress, geslotenheid, zenuwachtigheid, rood tot achter de oren, ademnood, niet weten wat te zeggen of te doen in sociale contacten …. zijn veel voorkomende en vooral hinderlijke problemen bij kinderen en jongeren. Doordat jongeren zich niet goed in hun vel voelen, functioneren ze niet meer volgens hun mogelijkheden. Ze zijn niet minder, maar de twijfel slaat toe.

Voor deze jongeren is deze training er! De jongeren zullen op een positieve manier naar zichzelf en anderen leren kijken. Dit door eerst inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en de reacties die ze van anderen krijgen. In tweede instantie leren ze allerlei handvatten te gebruiken om positiever te leren omgaan met anderen.

Deze training wordt georganiseerd voor jongeren van 12 tot 17 jaar, die niet lekker in hun vel zitten thuis en/of op school. We komen samen met ongeveer 10 jongeren om door middel van oefeningen, spelen, situaties … sociale vaardigheden in te oefenen. De jongeren krijgen ook ‘thuisopdrachten’ mee. Zo kunnen ze onmiddellijk de geleerde materie inoefenen thuis, op school of met vrienden. Op deze manier worden de sociale vaardigheden effectief geïntegreerd in hun leven.

Thema’s die aan bod komen:

  • praten en luisteren - voor jezelf opkomen

  • lichaamshouding - de juiste woorden vinden

  • stemgebruik - grenzen stellen

  • contacten leggen - …

ONS AANBOD

Enkele keren per jaar wordt een Sta Je Mannetje-training georganiseerd. Ofwel gaat het door in Hasselt, niet-residentieel. Ofwel wordt de training residentieel (1 week) in De Haan georganiseerd.

Om een nog beter resultaat te garanderen, bestaan dit traject uit de combinatie van individuele coaching (zie verder) en een groepstraining. Dit betekent concreet dat je op ieder moment kan starten met de individuele begeleiding. Vanaf het moment dat er zes andere mensen zijn, start ook de groepstraining.


GETUIGENISSEN

Ik heb hier vooral geleerd positief te denken. Hierdoor werd ik zelfzekerder en kon ik meer plezier maken.

Eline

Vóór deze training was ik onzeker, durfde ik mijn mening niet te uiten en was ik superongelukkig. Nu ben ik positief denkend, heb ik een rechte houding, kan ik beter ademhalen en durf ik mijn mening te zeggen.

Matthias


In deze cursus heb ik geleerd dat je je eigen mening kan en mág zeggen zonder dat daar iemand boos voor moet worden. Ik weet nu hoe ik op een goede manier kan zeggen dat ik iets niet leuk vind.

Ook weet ik nu dat het superbelangrijk is om jezelf te aanvaarden zoals je bent … of je nu klein, dik of dun bent het maakt niet uit!

Karen

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

de kracht van je adem
persoonlijke ontwikkeling
chakra
sta je mannetje
familieopstelling individuele begeleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reclame huygeb