Home wie aanbod ademcoach kalender media huur locatie linksnieuwsbrief

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

FAMILIEOPSTELLINGEN

In het ‘Theater van de ziel’ spelen zich dagelijks de mooiste drama’s, soaps, toneelstukken, cabaretvoorstellingen en alle andere theaterstukken af die jij je maar kunt voorstellen. Je bent je eigen regisseur, belichtingsman of – vrouw, de hoofdrolspeler, je speelt de prachtigste bijrollen en daarnaast ben je ook de beheerder van de noodzakelijke infrastructuur. Uiteraard ben je ook je bovenste beste criticaster. Verstrikt in allerlei gelegenheden, zonder bewust te weten waarom en vooral met wie in de theaterfamilie.

Je zou je zelfs de vraag kunnen stellen of er nog wel tijd is voor een stuk eigen leven. Zijn we eigenlijk wel volledig vrij om ons eigen leven te leiden? Velen onder ons hebben dat gevoel juist niet aan een eigen leven toe te komen. Het gevoel aan touwtjes van anderen vast te zitten is hen dan ook zeker niet vreemd.

Het fenomeen familieopstellingen is een veelbesproken therapeutische methode, die problemen helder en oplosbaar maakt, niet door analyses of lange gesprekken. Tijdens een opstelling wordt er contact gemaakt met de ziel, het onderbewuste of hoe je het ook zou willen noemen. Volgens Hellinger heeft de mens geen eigen ziel maar leeft hij/zij een klein deeltje van de grote ziel waar we allemaal mee verbonden zijn en deel van uitmaken.

Familieopstellingen geven een diepgaand inzicht in jezelf, de dynamiek in familiesystemen en de kracht liefde die de menselijke relaties stuurt. Deze liefde staat ons toe om tijdens een opstelling de waarheid in het moment te zien en te voelen. Hierdoor komen oude overtuigingen en eigen zienswijzen in een ander perspectief te staan en kunnen we ons zelf een groot cadeau geven: loslaten en teruggeven wat niet van ons is. Het laat je tevens zien hoe uniek jij bent en dat je in staat bent je eigen werkelijkheid te creëren waarin jij net als Pinoccio kunt zeggen: “There are no strings on me”.

Tijdens familieopstellingen wordt ook duidelijk dat elk probleem, hoe groot of ingrijpend ook, een glimlach verdient. Humor, een goede ademhaling, in de spiegel durven kijken en de werkelijkheid accepteren zoals die is, leiden tot vrijheid en geluk.

Bij het werken met familieopstellingen wordt persoonlijke problematiek (bijvoorbeeld sociale, psychische of lichamelijke klachten) in verband gebracht met ons familiesysteem. Mensen blijken in staat om hun gedrag te veranderen wanneer zij zich realiseren wat de functie is van hun gedrag binnen de familie waartoe zij behoren.

Familieopstellingen geven je de mogelijkheid om de belemmerende (en soms zelfs verstikkende) invloeden van je familiesysteem te veranderen in een krachtige hulpbron. Een uitzonderlijk effectieve manier om rust te vinden in je hoofd en in je hart.

ONS AANBOD

Voor ons aanbod familieopstellingen doen we beroep op en werken we graag samen met onze vriend en gasttrainer Theo Bruekers, een internationaal gecertificeerd NLP en HNLP trainer, internationaal HNLP coach en hypnose trainer. Daarnaast heeft Theo zich bekwaamd in The Work (Byron Katie), Ericksonian Hypnotherapie, organisatie- en familie opstellingen en Transformational Breathģ.

 

Combinatieweekend ademen/familieopstellingen

Tijdens dit weekend gaan we als groep op weg om via opstellingen en ademen een optimaal bevrijdende stroming te stimuleren.

Iedereen die het Transformational Breath® al ervaren heeft in individuele sessies/ tijdens een weekend of in een ervaringsweek kan deelnemen. Ervaring van de kracht van familieopstellingen is wenselijk doch niet noodzakelijk.

Zesdaagse training als aanvulling op je coachpraktijk

Deze training is bedoeld voor mensen die reeds ervaring hebben in het coachen van mensen. We willen in zes bijeenkomsten de grondbeginselen van het opstellings- en systemisch werk bijbrengen. Deze tools zullen je coachattituden erg uitbreiden.

De volgende thema’s, ontleend aan het boek “Vliegen met sterke vleugels” van Berthold Ulsamer, komen aan bod:

  1. De basisprincipes van familieopstelling en Ordeningen in de Familie

  2. Kinderen dragen heel veel met zich mee: het ontdekken van de verbindingen met de oorspronkelijke familie en Mannen en Vrouwen

  3. Liefdes, relaties en kinderen: de verantwoording voor je eigen leven op je nemen en Het nemen van het Leven

  4. Enige achtergrondinformatie over de familieopstellingen en Familieopstellingen en de beweging van de Ziel

  5. Familieopstellingen als instrument in het therapeutische proces en Helpen en Oplossen

  6. Toekomstperspectief: hoe familieopstellingen toegepast kunnen worden op vele andere terreinen

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

de kracht van je adem

chakra
familieopstelling individuele begeleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reclame huygeb