Home wie aanbod ademcoach kalender media huur locatie linksnieuwsbrief

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

DE KRACHT VAN JE ADEM (Transformational Breath® (TB®))


Hoe je ademt weerspiegelt hoe je leeft.

Vrij en open ademen doet je voelen en zet energieën in beweging.

Ademen intensiveert elk deel van jou opnieuw.

Ademen bevestigt dat je leeft en dat je kiest om hier te zijn.
Adem (spirit in het Latijn) brengt je bij de herinnering wie je bent en bij je passie.

Ademen brengt het Nu-moment binnen en verruimt je bewustzijn.

Richt je aandacht, terwijl je dit leest, eens op je adem. Adem je diep en volledig in je buik of herken je een oppervlakkige adem? Is de manier hoe je uitademt ontspannen, een gemakkelijke vorm van loslaten of eerder een geforceerde manier van uitblazen? Wat duurt langer, het inademen of het uitademen? Ontdek je een pauze tussen het in –en uitademen?

De meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig of beperkt. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot lichaam en geest. Het beperken van ons ademsysteem vindt volledig onbewust plaats. De meeste mensen ademen al jaren onvolledig of geforceerd en zijn zich daar niet meer van bewust.

Mensen ademen gemiddeld op 30 % van hun totale vermogens. Ons onderbewuste slaat onderdrukte emoties op. Deze lage energieën gaan zich vastzetten in ons lichaam, waardoor we niet meer volledig kunnen ademen. Ga eens na hoe je adem verandert als je boosheid of angst voelt. We willen wegblijven van negatieve emoties en één van de mechanismen die we hiervoor onbewust hanteren, is het vasthouden of beperken van onze adem. We brengen bij deze emoties geen of zo weinig mogelijk zuurstof en zo spelen we het klaar deze emoties soms voor lange tijd niet te voelen.

Een volledig verbonden adem begeleidt de doorwerking en transformatie van negatieve emoties en gedachten. Dit is een volledig natuurlijk en veilig proces. In plaats van het onderdrukken worden nu vreugde, vrede en liefde in deze voorheen afgesloten gebieden “geademd”.

Transformerend ademen gebruikt de adem als instrument om jezelf op fysiek, mentaal-emotioneel en spiritueel vlak te zuiveren om in werkelijke verbinding liefde, vreugde, heel-zijn te ervaren .


O2Transformerend ademen, hoe?
Transformational Breath® (TB®) gebeurt in sessies van ongeveer 45’. Iedere sessie start met een duidelijke intentie. Daarna wordt vanuit het ‘voelen’ van de adem de techniek ingeschakeld. Gedurende de sessie wordt geademd met open mond.

We ademen op een geleide, verbonden manier. Inademen ‘start’ in de onderbuik. We activeren ons gehele ademsysteem en krijgen veel extra zuurstof binnen in onze cellen. Op die manier draineren we ons lichaam en kunnen afvalstoffen via de uitademing ons lichaam verlaten. Het middenrif, bijgestaan door de tussenribspieren zijn de belangrijkste spieren bij het ademen. Zij hebben de taak bij het inademen de ruimte te vergroten waarin de longen zich bevinden, zodat het volume van de longen vergroot. De beweging van het middenrif geeft daarbij een effect van massage op alle boven- en onderliggende organen, wat hun werking bevordert.(deze zin is verplaatst)

Uitademen gebeurt spontaan: soepel de adem ‘vrijlaten’. De ademspieren ontspannen. Het middenrif herneemt soepel de oorspronkelijke koepelvorm. De druk in de borstholte vergroot en we ademen uit.

Uiteindelijk doet de adem ‘het werk’, stroomt de adem vanzelf, soepel en verbonden.

O2Effect?

Transformerend ademen opent ons totale ademsysteem en corrigeert oude, ineffectieve manieren van ademen. Verder leidt het tot ontspanning van lichaam en denken, helder zelfbewustzijn, heling van emotionele trauma’s, spirituele verbondenheid, vermogen tot ervaren van liefde en levensvreugde!

Getuigenissen?

Via ademen heb ik een rust leren kennen. Daar had ik in mijn stoutste dromen niet aan kunnen denken, laat staan zelf ervaren.


Jeanny

Nog nooit is er op zo’n korte tijd zoveel energie vrijgekomen bij mij, een energie die mij een klare kijk geeft naar de omgeving toe, naar dingen waarmee ik bezig ben. Ik kan zo’n ademmethode aan iedereen aanbevelen.

Marie-Louise

Ik moet zeggen dat het weekend toch al heel wat teweeg heeft gebracht bij mij. Ik voel duidelijk dat er "iets" veranderd is in mij. Ik heb opnieuw een enorme drive gekregen om dingen te doen, aan te pakken. Innerlijk is er écht een klik gekomen. Ik weet nu veel duidelijker dan ooit welke richting ik uit wil en daar blijf ik mij op focussen. Ik ben ook meer open en directer naar mijn omgeving. Ik durf laten zien hoe ik me voel.
 
Er gaat echt een enorme kracht uit van groepswerk. We zijn allemaal spiegels voor elkaar en dat is enorm leerrijk. Ik vond het een heel fijn weekend ondanks dat het bij momenten ook echt heel confronterend was voor mezelf. Het kriebelt enorm om ook level II en level III te doen.

Annelies

 
Onze ademhaling weerspiegelt onze levenswijze. Wanneer we onze ademhaling veranderen, verandert ook onze levenswijze. TB® gooit alle ballast af, je voelt je vrijer EN meer verbonden met wat echt telt.

Christel


Het ademen hielp mij om oude patronen te doorbreken. Ik zat al zolang als ik mij kon herinneren met een negatief zelfbeeld. Ik vond er veel warmte en openheid Ik voelde er de veiligheid om eindelijk opgekropte gevoelens los te laten. Ik vond er mezelf en leerde mezelf appreciëren en accepteren.
An

Heel veel dank voor het fijne 'werkWE' !!
Dank voor het vertrouwen, de steun, de liefde, de Spirit.....
Het is fantastisch om in 'groep' mensen te begeleiden.  Alsof je wordt gedragen en gestuurd door zoveel krachten....
Het heeft heel erg goed gedaan, ik merk 't aan de sessies die ik nu thuis heb gegeven :  een 'push' in het zelfvertrouwen, de drive, de zelfzekerheid....ik voel alweer een grote sprong voorwaaarts !

Suzy


Transformational Breath® (TB®) is voor mij een onmisbaar deel van mezelf geworden. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik gevonden heb waar ik al die jaren naar op zoek was en waarvan ik dacht dat het ergens in de buitenwereld lag. Het contact met mijn adem, is het contact met mezelf, mijn leven. Het is thuiskomen bij mezelf. In het dagelijkse leven kan ik me lichter en vrijer bewegen. Ik ervaar meer en meer momenten van vreugde. Er is een groter vertrouwen waardoor ik op een meer ontspannen manier contacten durf en kan leggen. Ook het contact met mijn kinderen heeft een nieuwe, diepere dimensie gekregen. Ik ervaar plezier in hun anders zijn.

Ik heb echt het gevoel dat ik met TB® een toverstokje in handen gekregen heb. Het enige wat mij te doen staat is een keuze te maken of ik het zal gebruiken.


Mijn leven was ‘overleven’ geworden, zonder vreugde. Ik dacht dat de tijd de wonden wel zou helen, maar twee en een half jaar is een kostbare tijd om niet gelukkig te zijn. Uit vroegere tijden wist ik maar al te goed dat het anders kon.

Een week ademen heeft me weer tot leven gewekt! Dag na dag kon ik in de verbonden ademhaling boosheid, frustraties, bitterheid, angsten, heimwee en remmende overtuigingen loslaten zonder deze eerst te moeten analyseren en bevragen.

Naar het eind van de week toe vond ik mijn basisvertrouwen in het leven terug en zag ik heel nieuwe mogelijkheden voor mij openliggen.

Nu, weken na de ademtraining, voel ik het leven weer stromen, voel ik warmte, liefde en tederheid naar mijn man en kinderen toe en breng ik spontaan begrip op voor de meest ‘vervelende’ leerlingen.

Het allermooiste aan dat alles is het besef dat zoveel levensvreugde niet het effect is van één enkele ervaring die geleidelijk weer wegebt. Ik ben me bewust geworden van een belangrijk instrument dat ik zelf in huis heb, waardoor het mogelijk is de intensiteit van het leven te bewaren. Een grote ontdekking in mijn leven.

Eigen verantwoordelijkheid?

Transformatie is mogelijk voor jou. Als je de eenvoudige technieken die we met je delen toepast, kan je leven snel veranderen. Na 3 op elkaar aansluitende ademweekends of een intensieve trainingsweek ben je in staat jezelf te begeleiden in een ademsessie. De adem is zowel de gemakkelijkste als de snelste manier om je ontwikkeling te versnellen. We nemen onze kracht terug van de gewoontes van ons verstand en worden onze eigen richtinggever. Het enige wat hiervoor nodig is, is open en verbonden ademen.


AANBOD

Workshop

> achtergrondinformatie, ademanalyse en ademsessie

> duur : 2,5 uren

Ademdag

> dag volledig in het teken van persoonlijke groei, 2 ademsessies

> duur : 1 dag

Ademavond

> avond in het teken van persoonlijke groei, 1 ademsessie

> duur : 2 uur

Individuele ademsessie

> coaching, ademanalyse, ademsessie

> duur : 1,5 uren

Ademweekends: Level I, II, III Transformational Breath® (TB®)

Dit zijn drie intensieve weekends die zijn gericht op zelfontplooiing en persoonlijke groei. Ze starten telkens op vrijdagavond om 20u. en eindigen zondagnamiddag om 16u.

Transformational Breath® (TB®), versterkt met geïntegreerde communicatietechnieken, biedt je de mogelijkheid om aan jezelf te werken. Je kan hierdoor meer energie en een betere gezondheid ervaren, je meer bewust worden van wie je bent en wat jij wil in je leven.

De volgende inhoud komt telkens aan bod:

Weekend 1, Level I:

  • 5 sessies Transformational Breath®: openen van de adem

  • uitleg Transformational Breath®

  • ademanalyse

  • de riten van balans

  • de kracht van doelen in het leven

Weekend 2, Level II:

  • 5 sessies Transformational Breath®: contact maken met het voelen

  • ademen, zuiveren en integreren

  • de invloed van gedachten

  • ademen en vergeven

  • the work

Weekend 3, Level III:

  • 3 sessies Transformational Breath®: verbinden met je kern

  • watersessie

  • de invloed van overtuigingen

  • miraculeus bewustzijn

  • zelfsessie


Wie Level I en II volgt, heeft toegang tot Level III. De gevolgde weekends van het vorige seizoen komen in aanmerking. Wie aan Level I, II en III deelnam, ontvangt het certificaat ‘Level I, II, III’ van de Transformational Breath Foundation. Dit geeft toegang tot Level IV, de opleiding tot ademcoach (facilitator Transformational Breath® (TB®)).

Opleiding tot ademcoach, Level IV Transformational Breath® (TB®® Facilitator)

Dit is een training waarin je wordt opgeleid om zelf mensen te begeleiden in sessies TB®. Deze opleiding duurt 14 dagen en wordt gespreid over drie blokken.

Heel anders dan in de ervaringsweek of de weekends ga je in Level IV zelf aan het werk in het begeleiden van elkaar. Het openen en verbinden van de adem is de basisvaardigheid.

Tijdens blok 1 en 2 komen alle verschillende onderdelen uit de ervaringsweek, -weekends opnieuw aan bod, verder uitgediept: ademanalyses, bodymapping, anatomie en fysiologie van het ademsysteem, belangrijke gebieden van integratie, toning, invocaties, The Work van Byron Katie …

Hoe meer mensen je ziet ademen, hoe meer patronen je herkent en kunt vrij maken. Ook dat is één van de vaardigheden die je leert. Tevens reiken we je heel wat coachinzichten aan, zodat je een inleidend cliëntgesprek kernachtig en doelgericht kan voeren. Daarnaast besteden we aandacht aan de opbouw van een ademsessie, het werken met kleine groepjes, ademsessies met kinderen, senioren, zwangere vrouwen, pasgeborenen, mensen met astma, hyperventilatie, hartproblemen…

Tijdens blok 3 gaat een workshopavond TB® door, georganiseerd en begeleid door de ‘nieuwe’ facilitators. De dag nadien begeleidt iedere facilitator een cliënt tijdens een TB®-sessie. Dit geldt tevens als praktijkexamen. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke weergave van je TB®-kennis. Er wordt tevens aandacht besteed aan de verduidelijking van de vereisten (stage, individuele stagesessies en verslagen, literatuur, …) op het traject Certified Transformational Breath® Facilitator .

Kortom, level IV is een mooie kans om op een diep niveau TB® voor jezelf te integreren en/of om met mensen aan de slag te gaan, hen te begeleiden in wat jij ervaren hebt doorheen het Transformational Breath® .

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

de kracht van je adem
persoonlijke ontwikkeling
chakra
sta je mannetje
familieopstelling individuele begeleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reclame huygeb